Hem texten

Barock folkmusik från ö till ö

Den gotländska sångerskan Anna Ander ger tillsammans med musikern Olof Ander nytt liv åt folkvisor från Gotland (och övriga Sverige) och de Brittiska öarna. Olof spelt på en irländsk 10 strängad cittern, en cister och det 14-strängade stråkinstrumentet Viola d´Amore.

 

Om konserten: Välkända pärlor och undangömda skatter  utlovas i den folkmusikaliska repertoaren som sträcker sig från barockens tid och fram till idag. Publiken får följa med i både hissnande och charmiga berättelser om och kring musiken och sångerna och får även möjlighet att bekanta sig med de unika barock- och folkmusikinstrumenten. Självklart är vårt repertoarval anpassat för kyrkorummet.

Om oss: Efter våra båda kandidat- och master examina på musikhögskola arbetar vi som frilansmusiker i hela Sverige och Europa med Stockholm som bas. Anna anlitas i en rad olika sammanhang och är även sedan 2012 engagerad som sopran i Romeo & Juliakören, en vokaldramatisk scenisk kör på Kungliga Dramatiska Teatern i Stockholm. Olof spelar viola i olika orkestrar bl a i Uppsala kammarorkester och Drottningholms Slottsteaters orkester (där han i år 2017 tilldelades stipendium för sitt violaspel). Han är även medlem i Drottningholms barockensemble och en flitigt anlitad instrumentalist i olika projekt