Våra konsertprogram

Program 1
Barockinspirerad folkmusik från Ö till Ö

Den gotländska sångerskan Anna Ander ger tillsammans med Olof Ander nytt liv åt folkvisor och lutsånger från 1600-1700 talet på instrumenten irländsk cittern, viola d’Amore och cistern. Den folkliga själen möter det aristokratiska hjärtat med traditionella visor och engelska lutsånger. Låt dig dras med i hissnande historier och charmiga berättelser om instrumenten, musiken och texterna. Här samsas välkända pärlor och undangömda skatter från Gotland och de Brittiska öarna.

Program 2
Barockinspirerad folkmusik kring Bellmans tid

Duon Anna & Olof ger nytt liv åt folkvisor och lutsånger från 1700-talets Sverige och Storbritannien på instrumenten irländsk cittern och engelsk cister. Den folkliga själen möter det aristokratiska hjärtat med traditionella visor och sånger av CM Bellman.

C M Bellman ”Märk, hur vår skugga” Duo Anna & Olof
C M Bellman ”Se svarta böljan” Duo Anna & Olof
C M Bellman ”Nå skruva fiolen” Duo Anna & Olof
C M Bellman ”Så slår min Glock” Duo Anna & Olof
C M Bellman ”Glimmande nymf” Duo Anna & Olof

Program 3
Visor i sommartid

Den gotländska sångerskan Anna Ander ger tillsammans med Olof Ander sin tolkning kring några av våra allra käraste svenska och gotländska visor samt texter som hör sommaren till.  Möt Evert Taube, Olle Adolphson, Gustaf Larsson, Tomas Boström mf i en folklig och glädjefull tappning där text och musik flätas ihop av lättsamma mellanprat och en och annan vits.

Program 4
”What child is this” –Barockinspirerad folkmusik vid jul

Ett konsertprogram kring julens tema. Vi tar avstamp i folkmusiken och ger oss iväg till barocken och fram till nutid. Här varieras musiken även med kombinationen fiol-piano eller sång-gitarr förutom cister, cittern och viola d ́Amore.